Bæredygtighed

Der findes flere udfordringer ved at være en del af tekstilindustrien, både hvad angår komplekse værdikæder samt væsentlige miljømæssige udfordringer. Hos Becksöndergaard er vi bevidste om at tage disse udfordringer seriøst og sørge for, at bæredygtige forretningsprocesser er vores vejledning til vækst.

Grundlæggende er det en topprioritet for os at opbygge langsigtede og stærke forretningsforbindelser med vores samarbejdspartnere: at vi sammen deler ønsker og mål om en kontinuerlig minimering af vores miljømæssige påvirkning. Dette er afgørende for at vi konstant kan forbedre os, samt sikre overholdelse af vores ansvarspolitikker.

Hos Becksöndergaard handler bæredygtighed om at opbygge en virksomhed, der anerkender vores indvirkning og ansvar overfor miljøet, vores medarbejdere, kunderne samt overfor vores producenter. Bæredygtighed fremmes ved at vi proaktivt ændrer vores procedurer og mind-set samt søger gennemsigtighed. Vi stræber efter at gøre en positiv forskel, ikke kun for at blive bedre til det vi gør, men for at gøre vores allerbedste og bidrage til en bæredygtig udvikling.

Vores ansvarlige indsats er baseret på FN's Global Compacts 10 principper, der er baseret på internationalt anerkendte principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse og antikorruption.

 

Ansvarlig produktion

Hos Becksöndergaard ejer vi ikke nogen fabrikker. Vi vælger vores leverandører og produktionslande omhyggeligt, og vi sørger løbende for at udvikle vores leverandørers CR – kompetencer, for at sikre anstændige arbejdsvilkår for de personer, der er involveret i produktionen af vores produkter.

Vi tror på at tætte relationer til vores leverandører ikke kun fremmer gennemsigtigheden i vores værdikæde men også understøtter kommunikationen, så vi i højere grad opnår gensidig forståelse for vigtigheden samt værdien i at arbejde med mennesker og arbejdsmarkedsrettigheder. Derfor er størstedelen af vores produktion også at finde blandt et lille antal hovedleverandører, som vi har arbejdet tæt sammen med i mange år.

Vores produktioner er placeret i Kina, Indien, Tyrkiet og Italien.

 

Ansvarligt miljø

Hos Becksöndergaard tror vi på at den bedste og mest effektive måde at opnå langsigtede resultater på i arbejdet med at undgå skadelige kemikalier, er ved at hjælpe vores leverandører med viden opbyggelse. Sammen med vores leverandører arbejder vi aktivt med en liste over grænseværdier samt forbudte kemikalier, som alle leverandører skal underskrive og overholde. Listen er baseret på EU's kemiske regulativ REACH og bliver løbende opdateret med forbud.

Det proaktive arbejde med kemikalier bliver valideret løbende via tests foretaget af vores eksterne tredjepart. Testene er en del af vores vurderingsarbejde, hvor vi sammen med leverandører er i stand til at identificere de risici og områder, hvor vi kan forbedre os.

 

Ansvarlig dyrevelfærd

Sammen med vores leverandører arbejder vi for at fremme dyrevelfærd og sporbarhed.

Vores dyrevelfærdspolitik forbyder derfor følgende:

  • Merinould fra får, hvor mulesing er benyttet
  • Anvendelsen af dyr, der er omfattet af CITES listen og IUCN-listen over truede dyrearter
  • Brug af skind fra gårde, der er placeret i områder, hvor regnskov er blevet skåret ned for at give plads til gårde
  • Brug af angora uld eller angora uldblandingsgarn fra angorakaniner

Samtidig er alle vores åleskindsprodukter lavet af skind, som er biprodukt fra fødevareindustrien.

 

Ansvarlige materialer

Hos Becksöndergaard bestræber vi os på at arbejde med naturlige fibre såsom bomuld, silke og uld i vores tørklæde produktioner. Silke og uld er holdbare fibre, der produceres uden omfattende kemikalier under råmateriale produktion. Vores kollektioner indeholder altid produkter i recycled polyester, økologisk bomuld og vegetabilsk garvet læder.